Informatie

Informatie

BC Merenwiek, een club voor iedereen
BC Merenwiek, aangesloten bij Badminton Nederland,  is sinds 1976 de badmintonvereniging in Sporthal Broekplein te Leiden. De leden van deze gezellige club wonen in de Merenwijk en de nabije omgeving. Naast de vele recreatieve spelers, kent de club ook enkele jeugdteams en seniorenteams die meespelen in de districtscompetitie Zuid-West van Badminton Nederland. Bovendien nemen leden deel aan toernooien binnen de club en in de regio.

Speeldagen en – tijden.

Jeugdspelers spelen en trainen op zaterdagochtend in 3 groepen onder leiding van trainster Monique. Groep 1 vanaf 09.30 uur met jongeren vanaf 6 jaar. Groep 2 met jongeren met de nodige basis ervaring. Tenslotte Groep 3 vanaf 11.45 tot 13.00 uur met de meer ervaren jeugdleden. Deze groep kan bovendien meespelen op de senioren avonden.

De senioren spelen op dinsdagavond vanaf 19.00 uur  en vrijdagavond vanaf 19.30 uur. Zij kunnen op vrijdagavond ook trainingen volgen. De speeltijden staan in het Zaalhuurschema bij de paragraaf: Praktische informatie.

Het spel 
Badminton is een sport waarbij vrijwel alle spiergroepen van het lichaam continu actief zijn. Het is een snelle sport, waarbij met name de beenspieren en de spieren van vooral de ‘slagarm’ belast worden. Badminton kent vijf onderdelen: het heren- en damesenkelspel (de single), het heren- en damesdubbelspel en het gemengd dubbelspel. Dit houdt in dat het spel met twee of met vier personen gespeeld kan worden op onze 4 banen.

“Sport makes friends all over the World”. Wij doen dat hier in de Merenwijk.