Jeugd

Jeugd

De Merenwijk is een kinderrijke wijk waar veel jonge gezinnen wonen. Traditiegetrouw kent BC Merenwiek dan ook een actieve jeugdafdeling met een goede trainingsbegeleiding op verschillende niveaus. Wij vinden het erg belangrijk dat de kinderen een leuke badminton-vereniging in de buurt hebben. Badminton is namelijk een sport die bij uitstek geschikt is voor het opbouwen van een goede algehele conditie, maar vooral erg leuk en ontspannend doordat ze met hun buurt- en schoolgenootjes samen (leren) spelen.

Training

Op zaterdagochtend wordt er getraind en gespeeld in drie groepen, ingedeeld naar sterkte en leeftijd.  Natuurlijk ontbreekt het competitieve element niet, maar in de onderlinge ‘duels’ staan vooral samenspel en sportiviteit centraal.

Oudere jeugdleden kunnen ook op de dinsdag- en vrijdagavonden meespelen met de senioren.

Competitie

Veel jeugdleden van BC Merenwiek spelen mee in de jeugdcompetitie van Badminton Nederland. Het speelschema en de stand van de jeugdcompetitie staat hier.

Toernooien

Regelmatig doen jeugdleden mee aan clubtoernooien, zoals het oliebollentoernooi en het slottoernooi, en aan toernooien in de regio.

Jeugdsportfonds

Voor ouders/verzorgers uit Leiden en Leiderdorp met een laag inkomen kan een gedeelte van de kosten vergoed worden door het jeugdsportfonds.