Jeugd

Jeugd

De Merenwijk is een kinderrijke wijk waar veel jonge gezinnen wonen. Traditiegetrouw kent BC Merenwiek dan ook een actieve jeugdafdeling met een goede trainingsbegeleiding op verschillende niveaus. Wij vinden het erg belangrijk om  een leuke badmintonvereniging in de buurt te hebben. Badminton is namelijk een sport die bij uitstek geschikt is voor het opbouwen van een goede algehele conditie, maar vooral erg leuk en ontspannend doordat kinderen met hun buurt- en schoolgenootjes samen (leren) spelen.

Training

De jeugdleden krijgen training op zaterdagochtend. Er wordt getraind in groepen, ingedeeld naar sterkte en leeftijd.
Daarnaast kunnen zij zowel op dinsdag- als vrijdagavond het eerste uur  vrij spelen. Eventueel langer afhankelijk van de drukte.

Natuurlijk ontbreekt het competitieve element niet, maar in de onderlinge ‘duels’ staan vooral samenspel en sportiviteit centraal

Competitie

Veel jeugdleden van BC Merenwiek spelen mee in de jeugdcompetitie van Badminton Nederland op zaterdag of zondag.

Toernooien

Regelmatig doen jeugdleden mee aan clubtoernooien, zoals het oliebollentoernooi en het slottoernooi, en aan toernooien in de regio. Eén keer per jaar vinden de clubkampioenschappen voor de jeugd plaats.

Jeugdsportfonds

Voor ouders/verzorgers uit Leiden en regio met een laag inkomen kan een gedeelte van de kosten vergoed worden door het jeugdsportfonds.