Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus

Minister Ernst Kuipers van VWS heeft dinsdag 15 februari aangekondigd stapsgewijs verdere ruimte te bieden voor publiek en horeca op sportaccommodaties. 

Iedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. Publiek bij wedstrijden is toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het gebruik van het coronatoegangsbewijs.  Per 18 en 25 februari komt er meer ruimte voor publiek en horeca op sportaccommodaties.

Per vrijdag 18 februari kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (CTB) blijft tot 25 februari gelden voor de binnensport vanaf 18 jaar en bij de buitensport voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn). Eenmaal binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats wel verplicht.

Op 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

In de horeca van de sportaccommodaties gelden deĀ algemene horecaregels, waaronder de verplichting van een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar, verplichte zitplaatsen, anderhalve meter afstand en een mondkapje bij verplaatsing.

Kijk voor de laatste stand van zaken over de coronamaatregelen voor de badmintonsport naar de site van Badminton Nederland: www.badminton.nl