Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus

Het demissionaire kabinet heeft de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen voor de sportsector voorzien op 11 mei. In het openingsplan van de samenleving als de coronasituatie het toelaat zou er vanaf die datum meer ruimte komen voor de buitensporten.

Daar zijn dan nog wel strenge voorwaarden aan verbonden. Momenteel mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in groepsverband buiten trainen, wedstrijden zijn verboden. Vanaf 27 jaar mag iedereen alleen sporten op 1,5 meter afstand van elkaar in groepen van niet meer dan vier personen.

Binnensporten

De binnensporten, die al geruime tijd actie voeren om weer te mogen openen, komen ook half mei aan de beurt. In het tweede onderdeel van het stappenplan van het demissionaire kabinet zijn binnensporten vanaf 11 mei weer mogelijk. De binnensporten liggen al sinds begin december helemaal stil. Het water staat veel clubs aan de lippen. Van 26 mei is een uitbreiding van de versoepelingen gepland, afhankelijk van de ontwikkelingen rond coronavirus.

Kijk voor de laatste stand van zaken over de coronamaatregelen voor de badmintonsport naar de site van Badminton Nederland:
www.badminton.nl